Huidtherapie SPOT

Schoonheidssalon SPOT werkt met natuurlijke producten

Schoonheidssalon SPOT richt zich volledig op natuurlijke en biologische huidverzorgingsproducten. Dit vinden we belangrijk, omdat we op een verantwoorde wijze jouw huis willen verzorgen zonder gebruik te maken van schadelijke ingrediënten. We worden steeds bewuster van wat er in onze cosmetica zit, maar velen van ons weten nog steeds niet hoe je deze ingrediënten kan herkennen en wat hun impact kan zijn op onze huid, hormonen, lichaam en het milieu. In dit blog vertellen we je meer over schadelijke stoffen die wij als schoonheidssalon vermijden met onze productenParabenen

Parabenen worden vaak gebruikt als conserveermiddelen in cosmetica. Deze parabenen kunnen je hormonen uit balans brengen. Parabenen is een verzamelnaam voor chemische stoffen die ervoor zorgen dat producten beschermd worden tegen schimmels en bacteriën zodat ze lang houdbaar blijven. Parabenen worden in meer dan 75% van de cosmetica aangetroffen. Controleer daarom voordat je een product aanschaft eerst het etiket van het product. Namen die eindigen op ‘’-parabeen’’ bevatten deze chemische stoffen.

Schoonheidssalon
Schoonheidsspecialisten Spot Wezep

Schoonheidssalon SPOT vermijdt geurstoffen

Geurstoffen in verzorgingsproducten zijn de meest voorkomende oorzaak van een cosmetische allergie. Veel producten bevatten parfum, inclusief synthetische geuren die allergieën kunnen veroorzaken, vooral bij mensen met een gevoelige huid. In tegenstelling tot veel merken gebruiken wij bij Schoonheidssalon SPOT de producten van Absolution, die enkel geuren van essentiële oliën bevatten. Goed om te weten is dat synthetische parfum en natuurlijke geuren beide staan vermeld onder ‘’parfum’’ op het etiket, waardoor onderscheid maken lastig is.

Tensiden en emulgatoren

Ingrediënten zoals Sodium-Lauryl-Sulfaat (SLS) en PEG-derivaten, die vaak in reinigingsproducten zitten, kunnen de huid irriteren en uitdrogen. Deze stoffen kunnen ook de natuurlijke barrière van de huid verstoren. PEG-derivaten maken de huid doorlaatbaar voor andere stoffen; dit kan allergische reacties veroorzaken. Producten die het ingrediënt SLS bevatten maken de huidbarrière minder sterk waardoor deze barrière wordt verstoord.

Absolution huidverzorging
Schoonheidsspecialisten Spot Wezep

Paraffineolie

Dit ingrediënt, vaak gevonden in de vorm van paraffinum liquidum of petrolatum, kan de huid afsluiten, wat kan leiden tot verstopte poriën en de huid kan stoppen met ‘zelf werken’. Paraffineolie staat ook wel bekend als paraffinum liquidum, petrolatum, minerale olie of vaseline. Bij Schoonheidssalon SPOT gebruiken we alleen ingrediënten die je huid zelf aan het werk zetten en in balans brengen.

Hormoonverstorende stoffen

Weekmakers, zoals ftalaten, worden gebruikt in veel huidverzorgingsproducten en kunnen hormonale verstoringen veroorzaken. Deze stoffen worden gebruikt om plastic te verzachten. Omdat de stoffen vaak verborgen zijn onder andere ingrediënten is het helaas lastig om ze te identificeren.

SPOT Wezep
Schoonheidsspecialisten Spot Wezep

De voordelen bij Schoonheidssalon SPOT

Bij SPOT Schoonheidssalon kiezen we bewust voor de producten van Absolution vanwege hun natuurlijke en biologische samenstelling. De producten bevatten geen parabenen, siliconen, PEG, synthetische geur- en kleurstoffen, of genetisch gemodificeerde organismen. Ze zijn ontworpen met respect voor jouw huid en het milieu.

Wil je jouw huid goed verzorgen zonder gebruik te maken van cosmetica die schadelijke stoffen bevatten? Bezoek dan Schoonheidssalon SPOT in Wezep, waar wij uitsluitend werken met kwalitatieve, biologische producten van Absolution. Deze producten verzorgen je huid optimaal, zonder schadelijke ingrediënten. Neem contact met ons op via 06 27 32 67 46, mail naar schoonheidssalon@spotwezep.nl of kom langs in onze salon voor een persoonlijk huidadvies. 

Volg ons op Instagram! Voor Nieuwtjes en Acties 

Benieuwd naar ons werk? Volg ons op Instagram en Facebook om een idee te krijgen van wat we kunnen doen. We hopen dat we jou binnenkort kunnen verwelkomen in onze Schoonheidssalon.

volg nagelbar
Instagram Spot Schoonheidssalon>
Scrolling Image Frame