Schoonheidsspecialist: weetjes over lichttherapie

Schoonheidsspecialist

Schoonheidsspecialist: weetjes over lichttherapie

Lichttechnologie en LED-licht zijn tegenwoordig enorm populaire behandelingen bij een schoonheidsspecialist. Vooral op sociale media zijn ontelbaar veel video’s te vinden over deze behandeling. Achter de schermen is er veel meer wat je moet weten over deze technologieën. Want is het wel zo makkelijk en is iedere lamp hetzelfde? Wij hebben daarop het antwoord: er zit onwijs veel verschil in. In dit blog vertellen we je meer over lichttherapie en hoe LED-licht kan bijdragen aan een betere huidgezondheid. 

De schoonheidsspecialist aan het woord

Wist je dat je huid veroudert vanaf je 25e levensjaar? Dit komt door de vertraagde stofwisseling van de fibroblastcellen in het bindweefsel. Dit leidt tot vermindering van collageen en uiteindelijke rimpelvorming. Het doel van lichttherapie of LED-licht is om de huid te verjongen, te laten stralen en pigmentvlekken te verminderen en de veroudering tegen te gaan. Daarnaast geeft deze behandeling energie, bevordert het de ontspanning en draagt het bij aan een goede gezondheid. Het vochtgehalte in je huid wordt verbeterd en het bindweefsel wordt aangevuld met collageen, elastine en hyaluron. 

Hoe werkt de Beauty ELT?

Niet alle lichtbronnen leveren dezelfde resultaten. Wil je echt resultaat zien, dan zul je dieper moeten gaan met lichttherapie bij een schoonheidsspecialist. Om deze reden maken wij gebruik van de Beauty Angel ELT (Energizing Light Technology). Deze lichtbron is ontworpen om dieper in de huid door te dringen. Het spectrum met een bereik van 570 tot 850 nanometer zorgt ervoor dat je huid exact kan opnemen dat het nodig heeft. UV-licht en ongewenste warmte worden gefilterd. Rood licht bevordert de aanmaak van collageen, terwijl infraroodlicht de bloedsomloop stimuleert en celvernieuwing bevordert. Deze lichtgolven zorgen voor een stralende teint en verminderen fijne lijntjes en rimpels. ELT is zacht, betrouwbaar en geschikt voor alle huidtypes. 

 

De bewezen werking van Beauty ELT door een schoonheidsspecialist 

Al jarenlang wordt lichttherapie met speciale frequenties met succes toegepast in zowel de medische als de cosmetische sector. Talloze wetenschappelijke studies bewijzen dan ook de werkzaamheid ervan aangetoond. Een uitgebreide studie, uitgevoerd door een huid fysiologisch instituut en een wetenschappelijk project van de Universiteit Ulm hebben de effectiviteit van Beauty Angel bevestigd. Na slechts een maand ervaren 60% van de proefpersonen zichtbare verbeteringen en 80% van de proefpersonen een zachtere huid. Na twee maanden zijn deze resultaten aanzienlijk verbeterd. De gebruikers hebben een strakkere huid, minder rimpels, verfijnde poriën en een regelmatiger huidbeeld. 

 

Wat zijn de resultaten van Beauty ELT?

Na een behandeling merk je direct resultaat, zoals een zachte en soepelere huid, meer lichtintensiteit voor de huid en fijnere poriën. Ook je huidbeeld en je vochtigheidsgehalte wordt verbeterd. Daarnaast pak je ook een stuk ontspanning mee en werk je aan een verbetering van je gezondheid. Op de lange termijn wordt je bindweefsel met collageen, elastine en hyaluron opgevuld, worden rimpels in het gezicht en in het decolleté verminderd en worden ouderdoms- en pigmentvlekken verzacht.

 

Hoe gebruikt de schoonheidsspecialist de Beauty Angel ELT?

Als onderdeel van een professionele gezichtsbehandeling, uitgevoerd door een schoonheidsspecialist, wordt de Beauty Angel Lamp gebruikt om je huidgezondheid te verbeteren. Tijdens de behandeling zit je comfortabel voor de lamp, die zachte en veilige lichtstralen op je huid projecteert. De behandeling is pijnloos en comfortabel en wordt door veel van onze klanten als een ontspannende ervaring gezien. De sessie duurt ongeveer 15 minuten en kan eenvoudig worden geboekt als aanvulling op een gezichtsbehandeling. Wat de Beauty Angel ELT onderscheidt van andere methoden, is de focus op het versterken van het bindweefsel van binnenuit, op een natuurlijke en effectieve manier. Terwijl veel cosmetische behandelingen zich richten op het oppervlak van de huid, concentreert de Beauty Angel ELT zich specifiek op het bindweefsel om het te verstevigen. Zo gaat de Beauty Angel ELT op een natuurlijke en effectieve manier te werk, zonder enige kans van ontstekingen. 

 

Wil je meer weten of heb je vragen over de Beauty ELT behandeling? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend advies!

schoonheidssalon@spotwezep.nl | 06-27326746