Huidtherapie Spot Acne behandelingen

Acne

Bij het eerste bezoek zal de huidtherapeut een huidanalyse maken met een fotoanalyse-apparaat. Hiermee wordt de conditie van de huid in kaart gebracht. Met deze foto’s heeft de huidtherapeut een goed beeld van de zichtbare én onzichtbare huid en zal er samen met de patiënt een passende behandeling bij SPOT Huidtherapie gekozen worden. Ook een advies voor huidverzorgingsproducten die thuis gebruikt kunnen worden, is ingebegrepen.

Dieptereiniging

De behandeling van acne is in eerste instantie puur gericht op het verwijderen van ontstekingen en plekjes. De huid wordt gereinigd waarnaar de puistjes en mee-eters worden ingeprikt en verwijdert. In combinatie met het dagelijks gebruik van huidverzorgingsproducten wordt het beste resultaat bereikt.

 

Peeling

Een aanvulling op de acnetherapie is de chemische peeling. Deze peeling zorgt ervoor dat de huid sneller afschilfert (exfolieert) en zich vernieuwt. Door deze versnelde afschilfering van de huid wordt de acne verminderd en de huid gladder. De sterkte van de peeling wordt naarmate de behandelingen opgebouwd naar een hogere intensiteit.

Microdermabrasie

Op een veilige en pijnloze manier wordt het huidoppervlak gepolijst (licht geschuurd). Hierdoor worden dode huidcellen verwijdert, celvernieuwing gestimuleerd en de opperhuid gladder gemaakt. (Acne)littekentjes en pigmentvlekjes verminderen hierdoor. Na een mechanische bindweefselmassage, direct na de behandeling, is er een zachtere en gladde huidlaag zichtbaar en voelbaar.

 

Microneedling

De nieuwste techniek op het gebied van huidverbetering; behandeling met de Dermapen oftewel microneedling. Dit is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verbeteren zonder de opperhuid te beschadigen. Tegelijkertijd zorgt microneedling ervoor dat er meer collageen en bindweefsel in de huid wordt aangemaakt. Hierdoor worden acnelittekens minder zichtbaar en wordt de huid soepeler en sterker.

Aanvullend verzekerd? Mogelijk wordt je behandeling (gedeeltelijk) vergoed. Informeer bij de zorgverzekering.