A

Huidoneffenheden

Hoewel ‘huidonregelmatigheden’ nog wel eens voor onzekerheid kunnen zorgen, zijn ze meestal onschuldig en veelvoorkomend. Uit cosmetisch oogpunt kan ervoor gekozen worden deze bultjes, ruwe plekjes, wratjes of pigmentvlekken veilig te laten verwijderen.

 

De huidtherapeut is getraind om goedaardige huidtumoren te herkennen en kan de diagnose van goedaardige huidonregelmatigheden vaak eenvoudig stellen. Bij twijfel is het mogelijk dat de huidtherapeut adviseert het plekje te laten controleren door een huisarts. Bij een verkregen verwijzing van de huisarts, kan de behandeling bij de huidtherapeut plaatsvinden.

 

Bij SPOT Huidtherapie in Wezep worden met nauwkeurige technieken de bultjes, ruwe plekjes of pigmentvlekken verwijderd, zonder dat er huidschade of littekens achterblijven. De omliggende huid wordt niet mee behandeld en ook niet aangetast. Er komt een korstje op het behandelde plekje en dit zal er na enige dagen vanzelf afvallen. Hieronder ontstaat een nieuwe huid die roze kan kleuren, deze past zich in de loop van de tijd aan de rest van de huid. De huidtherapeut zal vooraf informatie verschaffen over de behandelmogelijkheden zoals cryotherapie, coagulatie, vaat- en pigmentlaser of curretage.