Ongewenste haargroei

Zowel vrouwen als mannen kunnen ongewenste haargroei in bijvoorbeeld het gezicht, op de benen of op de rug, als erg storend ervaren. Gelukkig biedt een laserbehandeling oplossing en kunnen haren permanent verminderd worden of helemaal wegblijven.

Laserbehandeling


De laser richt zich tijdens de behandeling op het haarzakje in de huid. Door de warmte wordt deze vernietigd en hierdoor nieuwe haargroei voorkomen. Het resultaat is afhankelijk van het aantal behandelingen, de oorspronkelijke haargroei en de haarkleur. Bij mensen met een lichte huid en donkere haren is laserbehandeling het meest geschikt. Bij lichte, grijze, en/of rode haren wordt (bijna) geen resultaat behaald en is de behandeling met elektrische epilatie geschikter omdat deze haren te weinig pigment bevatten om goed door de laser gepakt te kunnen worden.

De laserbehandeling duurt ongeveer 30 minuten per keer, 6-8 behandelingen geven het beste resultaat. Met name bij mensen met een lichte huid en donker haar is het resultaat het meest optimaal.

Elektrische epilatie


Een andere effectieve methode van definitieve ontharing die werkt doormiddel van stroom. Door het haarzakje te verhitten wordt deze vernietigd. De behandeling is geschikt voor alle huidtypen en alle soorten haren op een kleine oppervlakten wanneer de haren niet in aanmerking komen voor lasertherapie.

Tijdens de behandeling wordt een zeer dunne, steriele naald langs het haartje geplaatst. De naald gaat de huid in via de opening van het haarzakje (er hoeft dus niet in de huid geprikt te worden en de huid blijft intact). Als de naald in het haarzakje zit, wordt er gedurende enkele seconden elektrische stroom door het naaldje gevoerd, waarna de haar loslaat. Deze stroom vernietigt de cellen waaruit de haar groeit. De haren zullen op de behandelde plek steeds dunner en zwakker worden en uiteindelijk zal er helemaal geen haargroei meer aanwezig zijn.

Aanvullend verzekerd? Mogelijk wordt je behandeling (gedeeltelijk) vergoed. Informeer bij de zorgverzekering.